libabőr x Autistic Art Alapítvány

libabőr x Autistic Art Alapítvány

Jótékonykodni jó dolog, egy ideje minket is foglalkoztat ennek a gondolata, ám ezidáig nem találtuk meg a megfelelő ügyet, amit támogathatunk. Aztán az élet úgy hozta, hogy a megoldás talált meg bennünket. Az Autistic Art Alapítvány csapata pár héttel ezelőtt keresett meg minket egy esetleges együttműködés reményében. Ennek mi nagyon örültünk, mert egy olyan célért dolgoznak és küzdenek minden nap, amihez mi is szívesen csatlakozunk.

Autista fiatal művészeti programon

De kik is ők?

Az Alapítvány 2006 óta foglalkozik 11 civil fenntartású autista lakóotthon támogatásával. Ezek az otthonok komoly anyagi gondokkal küzdenek a mindennapok során és támogatás híján valószínűleg nem tudnának sokáig helyet biztosítani az autista fiatalok számára. Az otthonokba a 16. életévük betöltése után kerülhetnek a speciális igényű fiatalok, ahol a megfelelő szakemberek felügyelete mellett élhetik mindennapjaikat és köthetnek új barátságokat. Az érintett fiatalok 40%-a egyáltalán nem beszél, és gyakran más fogyatékossággal is együtt élnek, ezekben az otthonokban azonban életük végéig biztonságban tölthetik napjaikat.

Autista fiatal rajzolás közben

Milyenek az autista emberek?

Vannak bizonyos területek, ahol komoly nehézségekkel kell szembenézniük, ilyen például a szociális kapcsolatok és a kommunikáció. De ahogy az élet más területein, úgy az autisták esetében is minden egyes személy más és más, így az általánosítás az ő esetükben sem lenne helytálló.

Az Autistic Art Alapítvány felismerte, hogy a művészeten keresztül, autizmussal élő társaink könnyebben tudnak csatlakozni embertársaikhoz, illetve ezen keresztül kicsit mi is jobban megérthetjük az ő világukat.

Autista fiatal lakóotthonban alkotás közben

Miért jó a művészeti program?

Az autizmussal élő embereknek a metaforikus gondolkodás és bizonyos érzelmek beazonosítása sokszor gondot okoz. Ezért szeretnek az egyszerű, egyértelmű és világos dolgokra koncentrálni.

A nehezebb finommotorikus mozgás miatt a festés helyett sok esetben inkább a rajzolást javasolják a lakóotthonokban élő fiataloknak. A rajzfoglalkozás lehetővé teszi, hogy fejlődjenek, hogy értelmesen töltsék el idejüket, de még fontosabb, hogy képessé teszi őket arra, hogy megnyíljanak a rajzokon keresztül, amire szavakkal sosem lennének képesek.

Libabőr AA támogatói karkötő

Hogyan segítünk mi?

Nótár Imre, autista alkotó egyik rajzának kiválasztása után megterveztük az AA támogatói karkötőt. Szeretnénk, ha a megvásárolt terméket mindenki szívesen viselné és amikor rápillant, akkor az jutna eszébe, hogy ő is hozzájárult egy autista fiatal megsegítéséhez.

Úgy gondoljuk, hogy közös felelősségünk segíteni embertársainknak a lehetőségeinkhez mérten.

Így ha teheted segítsd Te is az Autistic Art Alapítvány munkáját az AA támogatói karkötő megvásárlásával vagy közvetlenül a szervezetnek is eljuttathatod a támogatásodat.

Autistic Art Közhasznú Alapítvány az Autista Lakóotthonokért
Adószám: 18260371-1-43
Bankszámlaszám: 11600006-00000000-84576530
email: kapcsolat@autisticart.hu
web: https://autisticart.hu/segitesz/adomanyozas

Korábbi poszt Legújabb poszt


Hozzászólás